Holwerda ruim 130 jaar full-service shipmanagement

Met ruim 130 jaar ervaring in de scheepvaart heeft Holwerda een uitzonderlijke expertise opgebouwd op het gebied van bevrachting, aan- en verkoop van schepen, technisch beheer, bemanningszaken en administratieve verslaglegging.

Door de grote betrokkenheid van de medewerkers en de uiterst korte lijnen tussen het management en de bemanning is Holwerda in staat snel in te spelen op de steeds wisselende marktsituaties. Deze betrokkenheid zorgt er voor dat men met plezier bij Holwerda werkt, onze klanten een kwalitatief goede dienst krijgen en investeerders een optimaal rendement.

De eigen vloot bestaat momenteel uit 10 schepen, variërend in grootte van 4.600 tot 8.700 ton laadvermogen, allemaal varend onder Nederlandse vlag. Holwerda geldt als specialist in verscheping van containers. De schepen worden hoofdzakelijk ingezet in verschillende lijndiensten, voornamelijk in de Noord- en Oostzee.

Technisch beheer

Wij zijn trots op onze expertise in het technisch beheer van schepen. Het onderhoud van de schepen, motoren en apparatuur aan boord voeren wij uit onder eigen beheer. Hierdoor zijn onze klanten er van verzekerd dat hun vracht snel en efficiënt vervoerd wordt. De goede conditie van de schepen is hiermee op de lange termijn gewaarborgd.

Naast het onderhoud zijn wij ook verantwoordelijk voor de certificering en daarin werken wij samen met het hoog aangeschreven classificatiebureau DNV.

Bemanningszaken

Holwerda verzorgt bemanningszaken voor circa 150 bemanningsleden die wij direct in dienst hebben of via een uitzendbureau inhuren. In overleg met de bemanningsleden stellen wij een personeelsplanning op en worden de aflossingen georganiseerd.

Voor onze bemanningsleden regelen wij de reis naar het schip of weer naar huis en daarbij hebben we contact met havenagenten, immigratiediensten en reis- en uitzendbureaus.

Makelaardij

Voor aan- en verkoop, taxatie en bevrachting van schepen bent u bij Holwerda aan het juiste adres. Wij hebben een groot netwerk aan scheepseigenaren en aan- en verkoopmakelaars. Er is goed contact met diverse lijndiensten in de Noord- en Oostzee en wij onderhouden een groot netwerk van goed ingevoerde bevrachtingsmakelaars.

Onze kennis en netwerk onderhouden wij onder andere door middel van lidmaatschap aan de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen, EMCI certificering als makelaar en taxateur en lidmaatschap van BIMCO en Institute of Chartered Shipbrokers.